Schuurwerk

Een manier om uw plafonds en wanden een vochtregulerende werking te bieden, is om schuurwerk te laten doen door een professional. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie en past het in vrijwel ieder interieur.

Grofweg is schuurwerk onder te verdelen in twee soorten: fijn schuurwerk en grof schuurwerk. Zoals deze benoemingen al doen vermoeden, wordt fijn schuurwerk aangebracht met een fijne korrel. Daartegenover staat grof schuurwerk, wat wordt gemaakt met een grove korrel. Doorgaans komen cement en metselzand hier ook bij kijken. Het grote voordeel van beide soorten schuurwerk is dat het natuurlijk wit en egaal opdroogt en er dus geen saus meer nodig is voor de afwerking.

Diensten

Variërend schuurwerk
bij Stukadoorsbedrijf Onkruijt

Opzoek naar een ervaren stukadoor voor uw schuurwerk?
Vraag dan een offerte aan!

Schuurwerk plafond

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.

Het ‘schuur’-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.