Raapwerk

Raapwerk is het waterpas en haaks uitvlakken van grove en/of ruwe wanden. Wij kunnen uw badkamer, keuken of toilet weer vlak en strak maken.

De raaplaag is de basislaag over het metselwerk heen. Het is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Voor het goed vlakmaken rijen we de wanden met een aluminium profiel: zowel horizontaal als verticaal. Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden, maar ook loodrecht. De zo verkregen ondergrond is ideaal om te af te werken. Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus:

  • Tegelklaar
  • Behangklaar
  • Sausklaar

Diensten

Vlak en strak raapwerk
bij Stukadoorsbedrijf Onkruijt

Op zoek naar een ervaren stukadoor voor uw raapwerk?
Vraag dan een offerte aan!

Vochtbestendig aanbrengen

Het onderscheid tussen de traditionele en de moderne manier is in hoofdzaak de vochtbestendigheid. Het cementgebonden product wordt veelal in natte ruimtes toegepast, maar is daartegenover veel arbeidsintensiever. De moderne methode (gipsgebonden) wordt bij grotere oppervlakten machinaal aangebracht.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.