Gevelisolatie

Gevelisolatie wordt niet alleen gebruikt om energie te besparen, maar zorgt ook voor verfraaiing van de gevel. Veel woonwijken zijn inmiddels door de kleurrijke afwerking opgewaardeerd. De uitstraling van het vastgoed wordt daardoor verhoogd. De isolatiedikte is in principe onbegrensd. Dit in tegenstelling tot veel andere isolatiemethodes.

Gevelisolatie biedt ook technische verbeteringen. Thermische spanningen in de buitenmuur worden tegengegaan. Koudebruggen kunnen veelal eenvoudig worden voorkomen. Kortom: gevelisolatie verhoogt het leefcomfort in de woning.

Diensten

Bespaar met gevelisolatie
van Stukadoorsbedrijf Onkruijt

Op zoek naar een ervaren stukadoor voor uw gevelisolatie?
Vraag dan een offerte aan!

Energiezuinig

Onderzoek toont aan dat het aanbrengen van de isolatielaag aan de buitenzijde van een gevel de beste manier van isoleren van gevels van (bewoonde) gebouwen is. De geïsoleerde buitenwand slaat overdag de warmte die in het gebouw geproduceerd wordt op; ‘s avonds en ‘s nachts, als er niet meer gestookt wordt, staat de wand deze opgeslagen warmte naar binnen af. Een gelijkmatige verwarming van de woning is het resultaat. Deze eigenschap staat bekend als het zogenaamde warmteregulerende vermogen van muren.

Lucht dat door een niet-geïsoleerde wand afkoelt, zakt naar beneden. Dit wordt ervaren als tocht. Dit verschijnsel wordt ‘valse tocht’ genoemd. Omdat een muur met gevelisolatie veel minder snel afkoelt, zal ‘valse tocht’ niet optreden. Op een koude niet-geïsoleerde gevel kan condensatie optreden. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan. Een goed geïsoleerde muur blijft warm en voorkomt zo condensatie.

De genomen isolatiemaatregelen moeten zodanig zijn dat de woning geventileerd kan blijven.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.