Plafondafwerking

Bij het gladpleisteren van het plafond wordt er een gipslaag op het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat. Let wel op dat gladpleisterwerk plafonds altijd afgewerkt dienen te worden met een latex of muurverf om een mooi egaal geheel te krijgen.

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.

Het ‘schuur’-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Diensten

Egaal of ruwe plafondafwerking
bij Stukadoorsbedrijf Onkruijt

Op zoek naar een ervaren stukadoor voor uw plafondafwerking?
Vraag dan een offerte aan!

Spackspuitwerk plafond

Spack (spuitpleister) is het machinaal aanbrengen van eindafwerking op wanden en plafonds. Middels een spackmachine wordt spuitpleister aangebracht in structuur en eventueel elke gewenste kleur. Spack is zeer geschikt voor het repareren , egaliseren en afwerken van wanden en plafonds in woning en utiliteitsbouw. Spack is direct toe te passen op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken, gipsgebonden mortels, gipsgebonden platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cementgebonden platen. Het uiteindelijke resultaat van spackwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakken.

Nadat uw plafond is voorzien van een mooie stuclaag, geven plinten een nog strakker resultaat.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.