Carneool 132, 3316 KC Dordrecht | 078 6451564 | info@stucadoor-dordrecht.nl

Carneool 132, 3316 KC Dordrecht
078 6451564 | info@stucadoor-dordrecht.nl

Stukwerk

Stukadoorsbedrijf Onkruijt is hét bedrijf voor u als u op zoek bent naar een ervaren stukadoor. Binnen stucwerk zijn er velen soorten. Hieronder zullen wij de meest voorkomende toelichten zodat u wellicht al een keuze kunt maken.

Naast stucwerk kunt u ook bij ons terecht voor gevel en plafond werkzaamheden. Om een idee te krijgen van wat wij allemaal voor u kunnen betekenen, kunt u een kijkje nemen in onze referenties. Voor meer informatie over stucwerk of onze overige werkzaamheden kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Soorten stukwerk

Er zijn een aantal verschillende soorten stucwerk dat wij uitvoeren. Elk soort heeft zo zijn eigen voordelen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende vormen voor u op een rijtje gezet. Mocht u vragen hierover hebben of hulp bij uw keuze willen, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

  • Glad stuken: Bij glad stucwerk worden de muren en het plafond helemaal glad gemaakt. Dit geeft ruimtes een chique en luxe uitstraling. Het stucwerk wordt afgewerkt met een latex wand- en plafondverf. Dit kunt u op twee manieren laten aanbrengen, namelijk met een verfroller of een airless verfspuit. Ook heeft u de mogelijkheid om een van de vele kleuren te kiezen. Afhankelijk van de staat van uw wanden en plafond kan de dikte van het stuken variëren tussen 1mm en 10 cm.
  • Sierpleister: Sierpleister is een meer decoratieve vorm van stucwerk. Binnen deze soort zijn er ook een aantal vormen. Dit zijn rustiekputz, granol en spachelputz. Rustiekputz bestaat uit een kunststof bindmiddel en gebroken marmerkorrels. Spachelputz is vrijwel dezelfde samenstelling alleen is minder grof dan de rustiekputz. Tot slot heeft granol een grof uiterlijk. De muur is gestuukt maar er zitten in het oppervlak putjes en groeven.
  • Spackspuiten: Bij spackspuiten worden er twee lagen op de wanden aangebracht. De eerste laag wordt aangebracht om de muur egaal te maken. De tweede laag zorgt voor de korrelstructuur. De lagen worden in de door u gewenste kleur aangebracht, zo hoeft er niet achteraf geschilderd te worden. Ook is deze vorm vrij goedkoop en is het proces snel.
  • Schuurwerk: Schuurwerk is een soort stucwerk waarbij de muur een fijne korrelige structuur krijgt. Dit wordt in cirkelvorm aangebracht waardoor het warme uitstraling geeft. Het materiaal is goed vochtregulerend dus in zowel droge als vochtige ruimtes toe te passen.
  • Saus- of behangklaar stuken: Deze vorm wordt gebruikt om de ondergrond voor schilderen of behangen egaal te maken. Zo heeft u hierna het mooiste resultaat van uw verf of behang. Bij een ongelijke ondergrond of scheurtjes hierin, brengen wij een gips of pleister laag aan. Hierdoor krijgt u het meest egale resultaat.

De soorten stucwerken liggen allemaal in verschillende prijsklassen en zijn geschikt voor verschillende situaties. Bij interesse kunt u hiernaast direct een offerte aanvragen.

Neem contact met ons op!


    TelefonischE-mail    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring (*)